top of page
kv-vk-kv_edited.jpg

Communicatiestijlen voor kraamverzorgenden

'Als praten bij je vak hoort’

 

Nu niet meteen denken "dit is niets voor mij!" Deze scholing is anders, leuk, praktisch en geheel op je vak gericht. Tijdens deze scholing leer je dat er vier verschillende communicatie- en gedrag stijlen bestaan, die je leert kennen en inzetten. Hoe vaak heb je niet het gevoel dat het in de communicatie met je kraamvrouw, haar partner of de verloskundige stroef verloopt, niet klikt of zelfs botst? Waarschijnlijk komen jullie communicatiestijlen niet overeen. Goed communiceren zorgt dus voor effectief samenwerken en een prettige omgang. Weten hoe je overkomt in een gesprek, maakt dat je bewust je kwaliteiten kunt inzetten en je valkuilen kunt vermijden. Je bewust zijn van de stijl van je gesprekspartner maakt dat je kunt kiezen hoe je je eigen stijl hierop afstemt, in plaats van primair te reageren.

 

Kraamzorg Nascholing Nederland heeft deze scholing ontwikkeld speciaal voor kraamverzorgenden. Kraamverzorgenden maken immers dagelijks kraamvrouwen en verloskundigen mee tijdens huisbezoeken of in een kraambed. Stuk voor stuk hebben zij vragen en verwachtingen van jou als kraamverzorgende. Wanneer je getraind bent in het beheersen van de juiste communicatietechnieken zal dat je werk positief beïnvloeden.

Opzet van de scholing

 

Vier verschillende communicatiestijlen komen zowel in theorie als in de praktijk aan de orde. Door middel van praktijksituaties, helemaal op het vak gericht, worden deze communicatiestijlen verduidelijkt, aangeleerd en getraind. Door inzicht te krijgen in de verschillende communicatiestijlen en het toepassen daarvan, zal jij als kraamverzorgende, overleggen met een verloskundige en communiceren met een kraamvrouw als soepeler ervaren.

 

Twee weken voor aanvang van de scholing ontvang je een syllabus van de te behandelen theorie. Voor het goed kunnen volgen van het programma dien je deze door te nemen. De studiebelasting hiervan is ongeveer 1-2 uur.

 

Programma

 

  • vier communicatie-en gedragstijlen

  • welke communicatiestijl heb je zelf

  • hoe herken je de vier communicatiestijlen

  • hoe spreek je de taal van de cliënt of verloskundige zonder jezelf te verliezen?

 

Praktijkgedeelte

Oefenen met een elkaar en een verloskundige.

Niveau

Het niveau sluit aan bij de basisopleiding kraamverzorgenden en moet als verdiepend worden beschouwd.

 

Duur

De duur van deze scholing is 3.5 uur met 1 - 2 uur zelfstudie.

 

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd voor 3.5 punt door het kenniscentrum kraamzorg. 

Registratieperiode vanaf 1 april 2019 Categorie B1: communicatie.

Registratieperiode vanaf 1 april 2023 Onderdeel C:  Ondersteunende vakkennis

 

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen € 98,50 inclusief syllabus, certificaat en hand-out. 

 

Locatie

De training wordt zowel in Verloskundigenpraktijk De Moriaen te Geertruidenberg gegeven als op locatie.

 

 

Aanmelden

Ben je als kraamverzorgende of kraaminstelling geïnteresseerd en wil je aan deze praktische en leerzame nascholing deelnemen dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier.
Wil je verdere informatie dan kun je contact opnemen

via telefoonnummer: 0162 - 523 146.
Liefst van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur.
Of per mail: info@kznn.nl

F3 Ingrid-zw.jpg
bottom of page